Vælg det bedste sæde til din bil

Det kan være svært at vælge det rigtige ekstraudstyr til sin bil, når man kigger på det kæmpe udvalg. Bakkamera, varme i sæderne, opgraderede højtalere og listen forsætter ud i det uendelige. Her har vi samlet de bedste råd til, hvilket type sæde, du skal vælge i din bil.

Materiale

Er du mest komfortabel i læder- eller stofsæder? Læder er et naturstof, som er meget temperaturregulerende. Måske du har prøvet at sidde i en lædersofa? Først vil den føles kølig mod kroppen, men når man har siddet der i lidt tid, så vil den regulere sig efter hudens temperatur. Det samme gælder for et lædersæde i bilen. Her vil det tilpasse sig din varme, hvilket er en kæmpe fordel om vinteren. Dog kan det blive meget varmt om sommeren, hvor det også vil tilpasse sig til dig, når du bliver varm. Det gode ved lædersædet er dog også, at det ikke på samme måde suger sveden og dermed heller ikke andre væsker. Lædersædet vil oftest være det dyrere valg.

Stofsæder tilpasser sig ikke på samme måde kroppens temperatur som lædersædet gør, og så er det også det billigere valg. Vedligeholdelsen på et stofsæde kan være høj, hvis det er en arbejdsbil eller hvis der for eksempel spildes. Dog slides det typisk ikke så hurtigt som et lædersæde gør.

Justering af sædet

Justering af sædet kan foregå elektrisk eller manuelt med god gammeldags håndkraft. Vi kender alle den manuelle justering, så den vil vi ikke komme nærmere ind på. Det er dog en vigtig del af det at vælge sæde, når det kommer til justeringen. Her kan du typisk prøve de forskellige muligheder hos en bilforhandler, så du kan finde ud af, hvad der fungerer for dig.

Varme og massage

Man kan vælge at få sæder, hvor der kan tilsluttes varme til. Det er en stor gode om vinteren, hvor sæderne bliver varme på få minutter. På den måde kan man hurtigt få varmet kroppen op. Varme i sæderne kan også være behageligt på de længere køreture, hvor det kan hjælpe kroppen med at slappe af. En anden ting, der kan få kroppen til at slappe af under køreturen, er massage. I nogle luksusbiler er det muligt at tilvælge massage i sæderne, som er en helt utrolig luksus, når man bruger sin bil meget. Er du i tvivl, om det er noget for dig? Så prøv en af de mange massagestole, da effekten er meget lig den samme, som det vil være i en bil.