Tjeklisten til bilferien

Danskerne har igennem en lang årrække kørt selv på ferie, når de skulle på badeferie sydpå. Nogle gange gælder det om, at man får mere for pengene hos rejsebureauerne, hvor andre gange gør man det for hyggens skyld. Når man selv kører på ferie, kan man selv bestemme tempoet, man ankommer i. Mange gør turen, som en del af ferien, hvor de oplever andre lande og byer på deres vej. Her kan man nemt bruge nogle dage på turen på vej til sin booket badeferie. Andre vil gerne hurtigt ankomme og når de skal hjem, skal det også gå hurtigt her.

Har du husket…?

Selvom man ikke skal igennem en lang kø i security, som man skal når man flyver, skal man dog stadig huske en del praktiske ting. Uanset hvilket transportmiddel du bruger, skal du altid huske dit gyldige pas, når du skal over den danske grænse. Man kan til enhver tid blive spurgt i de/det pågældende land om at vise ens pas. Det skal også være gyldigt, da du til enhver tid skal kunne dokumentere, at du er hvem, du udgiver dig for.  

På din køreferie er det selvfølgelig vigtigt, at den som kører bilen, har et gyldigt kørekort med. Man skal også huske ens blå sygesikringskort, hvis uheldet er ude, så vil det ikke koste dig en formue. Det giver også bare en god tryghed ved at have det med.

Nogle lande har krav om, at man skal udfylde nogle relevante rejsedokumenter, som man altid skal tjekke op på. Især her under Corona så vi mange tilfælde, hvor vi skal have diverse dokumenter med os for at kunne komme ind i andre lande. Udover kan det være en fordel at have nogle valutaer med, hvis man kommer ud i en situation, hvor man skal bruge dem.

Hjemrejsen

Efter en god, lang og tiltrængt ferie, går turen hjem til Danmark igen. Denne tur er typisk en hektisk tur, hvor alle bare gerne vil hjem. Bilen er typisk også langt mere proppet op fra alle de nye ting man skal have med hjem. Man har typisk købt lidt for meget, fordi man ikke skal have bestemte mål og vægt på ens kuffert, når man er på kør-selv-ferie.

Når man så endelig er hjemme, står den på tøjvask og handle ind, så man kan få noget at spise. Først senere kan man rigtig få slappet af til det der gør man kan koble mest af. Om det er en dejlig gåtur eller en god massage, så er det vigtigste, at du får slappet af.