Har du benzin i blodet?

Er du bidt af en fartdjævel, der hungrer efter spænding? Så læs med her, og få forslag til oplevelser og underholdning. 

Film, serier og TV

Eftersom du bestemt ikke er alene med din interesse for fart og hurtige biler, er der masser af underholdning at finde om netop dette. Film som ”Fast and Furious” blev hurtigt så populære, at der nu er lavet hele 9 af dem. Her er der masser af dyre og hurtige biler, ræs og drama i alle afskygninger. Er du mere til serier, kan du finde ”Fastest Car” og ” Car Masters” på Netflix og ”Classic Cars ” og ”W Series” på Viaplay. Der er et utal af andre film og serier, hvor hurtige, lækre, sjældne og dyre biler indgår i handlingen, og det er svært at forestille sig en action helt uden en usædvanlig bil, som en del af sit image. I en helt anden genre, kan du finde Zulu Djævleræs, hvor kendte danskere kører ræs mod hinanden og skal igennem flere tossede udfordringer, imens deres indre fartdjævel i den grad vågner op. 

Oplevelser

Hvis du selv vil ud at prøve kræfter med farten, er det et must, at komme afsted til en gokartbane. Det lyder måske ikke som det vildeste, men når man sidder i en af de små køretøjer, føles farten hurtigere, end den egentlig er, og man får en realistisk fornemmelse for, hvordan det må føles for de professionelle kørere.  Skal det være vildere endnu, er et sted som Padborg Park et godt bud. Her kan man prøve flere forskellige typer biler, og både køre selv, eller være passager, imens en instruktør flyver rundt på banen. 

Sikkerhed

Men husk nu at hvis du vil køre ræs, så foregår det ikke på landevejene eller motorvejen! Du sætter ikke kun dit eget liv på spil, men også alle andre som møder dig på vejene. Selv om du synes, du kører godt og har styr på det, så kan du ikke forudse, hvad andre i trafikken gør, og der kan altid ske uforudsete ting, som kan ende fatalt. Overhold færdselsreglerne og kør aldrig påvirket. Vær opmærksom på, at en del medicin også kan påvirke din reaktionstid, så læs indlægssedlen eller spørg din læge, så du er sikker på, at det er forsvarligt at køre bil. Og du kører selvfølgelig aldrig med alkohol i blodet?! Det er fuldstændig uansvarligt, og det dummeste man kan gøre. Hvis du har brug for rådgivning omkring alkohol og afhængighed, kan du altid kontakte alkohollinjen. Her kan du få mere viden om afhængighed, misbrug og alkoholbehandling.